–       Någon behöver sätta sig ner med oss och nysta ut det här garnnystandet för att förstå varför vi skadar oss. Det har ingen gjort med mig och det har jag hört andra patienter berätta om också. Man får en lugnande tablett när man har skadat sig och är det allvarligt skickas man ner på kirurgen med vak, annars blir man inskickad på rummet med ordern att vila. Och så ska det inte vara.

Så säger Bella som 16 år gammal låstes in på rättspsyk, trots att hon inte begått något brott. Bella berättar att hon var livrädd, att allt hon så och hörde där ar jättejobbigt och jättepåfrestande. Nu har hon, 23 år gammal, fått den terapi hon längtat efter. Men fler barn drabbas just nu av det hon genomlidit.

Vem lyssnar på Bella? Vem ser till att det blir en förändring?

Egentligen är väl alla överens. Det här är ingen bra lösning. Trots det händer ingenting. Nya barn, nya ungdomar behandlas på samma sätt. Ingen i ansvarig ställning tar ansvar för att fatta de beslut som krävs för att de här uppenbara missförhållandena ska upphöra.

Det som hänt Bella har hänt. Men om de som har makt lyssnar och fattar rätt beslut så slipper fler barn att drabbas på samma sätt.

Comments are closed