skuggbarn

Skuggbarn är titeln på Caroline Engvalls senaste bok. De handlar om de barn som säljs för sexuella syften i Sverige. Det är en plågsam läsning, plågsam just för att läsaren tvingas att se en plågsam verklighet.

Mitt ibland oss finns barn som säljs och utnyttjas för sexuella syften. Men de håller sig i skuggan och de flesta människor skulle aldrig få syn på dem utan Carolines bok.  Det är bra att de syns lite mer nu, det har de verkligen gjort de senaste veckorna. Caroline och de barn hon uppmärksammar har synts överallt. I TV, i radio och i tidningar.

I mitt arbete som psykolog  har jag träffat en del av de barn som säljs.  De finns! Och de behöver uppmärksammas mer. Än mer behöver de vuxna som utnyttjar dem synas mer. Jag hoppas innerligt att boksläppet är början på ett synliggörande och en debatt om sexköpare i Sverige.

På torsdag uppmärksammas boksläppet på Fryshuset. Jag deltar i panelen.

Comments are closed